Wie zijn wij?

Sinds 1956 hebben de zusters in Nederland contact met Rwanda. Van hieruit is in 1984 in de plaats Rubengera een zustergemeenschap ontstaan. De samenwerking tussen de zusters in Rwanda en in Amerongen is intensief. In de loop der jaren zijn er mooie projecten ontstaan en afgerond. De band werd nog sterker toen zusters uit Rwanda na de genocide konden bijkomen in Amerongen. Hier verbleven ze zeven maanden. Ook na de genocide hebben de zusters gezamenlijk ervoor gezorgd dat de plaatselijke bevolking zo goed mogelijk werd geholpen. De zusters bieden hulp waarbij zelfredzaamheid het sleutelwoord is zodat er geen afhankelijkheidsrelatie ontstaat.

Stichting Vrienden van Zusters in Rwanda is in 2011 opgericht onder de naam Vrienden van Abaja ba Kristo. Het is Rwandees voor Dienaressen van God. De zustergemeenschap in Amerongen wordt kleiner. Om de continu├»teit van de ondersteuning te waarborgen is de steunstichting opgericht. Vanaf 2018 gaat de stichting verder onder de naam Stichting Vrienden van Zusters in Rwanda.


De stichting Vrienden van Zusters in Rwanda is een zusterorganisatie van de Nederlandse Zendings-Diaconessen. Voor meer informatie over het werk van de zusters in Nederland verwijzen wij u graag naar de website: www.zdh.nl