Rwandadag 2018

De Zendings-Diaconessen in Amerongen nemen bezoekers tijdens de Rwandadag aan de hand van filmpjes, interviews en verhalen mee naar Rubengera. Daar wordt letterlijk en figuurlijk gebouwd aan de toekomst. De zusters in Rwanda en in Amerongen verbeteren daar de leefomstandigheden van mensen via verschillende hulpprojecten. Een daarvan is het bouwen van een basisschool. Geen wonder dus dat het thema van de Rwanda-dag 2018 ‘Bouwen aan de toekomst!’ is. 

Op zaterdag 7 april zijn belangstellenden van harte welkom. Vanaf 10.30 uur staat de koffie klaar. De reis naar Rwanda start om 11.00 uur en duurt tot 15.00 uur. “Wij ondersteunen de mensen in Rubengera en omstreken graag. Dat is nodig want er is nog veel armoede. Wij blijven in beweging en zijn graag met onze hulpprojecten tot zegen voor de mensen”, vertelt zuster Dorien Peet. 

Om het werk van de zusters in Rwanda meer bekendheid te geven, wordt gewerkt aan een plan voor PR en fondswerving. Eén van de stappen die daarbij wordt genomen, is een naamsverandering van de de hulpstichting. Deze stichting heet voortaan Stichting Vrienden van Zusters in Rwanda. Tijdens de Rwanda-dag wordt de nieuwe website gepresenteerd en krijgen de bezoekers meer te horen over de acties die gaan lopen om fondsen te werven. Zo kunnen de zusters verder bouwen aan de toekomst van de gemeenschap, van gezinnen en van jongeren en de kinderen.

Natuurlijk ontbreekt een lekkere Rwandese maaltijd op de Rwanda-dag niet. Ook is er een stand met Rwandese artikelen die met de hand zijn gemaakt.